Χρηματοδότηση για..

August 3, 2006

«Αναζητήστε τη δική σας περίπτωση με λέξεις-κλειδιά» Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι σχεδόν όλες οι δραστηριότητες επί 20ετία χρηματοδοτούνται στο Ελληνικό κράτος

Filed under: Χρηματοδοτήσεις Καθημερινά — money4 @ 5:36 pm
11/7/2006Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤ.ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΛΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΑ Δ.Δ. ΑΣΦΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ), ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΣΤΡΟΧΩΡΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΑ Δ.Δ. ΠΕΔΙΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΕΙΑΣ, ΚΟΣΜΗΡΑΣ, ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ), ΔΗΜΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΑ Δ.Δ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ, ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ, ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), ΔΗΜΟΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΑ Δ.Δ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΗΣ, ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ, ΖΩΟΔΟΧΟΥ, ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ), ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΑ Δ.Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΜΦΙΘΕΑΣ, ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ, ΚΡΥΑΣ, ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ), ΔΗΜΟΣ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΛΛΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΤΥΜΦΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΘΥΠΕΔΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΒΟΥΣΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΡΙΤΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΙΓΚΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΡΑΚΟΥ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΡΚΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΣΥΒΟΤΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ. 

Eπιχειρήσεις αγροτικού τουρισμού ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (που έχουν ήδη ενταχθεί με απόφαση ένταξης σε ένα από τα 2 clusters που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Τα 2 clusters είναι το «Δίκτυο επιχειρήσεων ορεινών περιοχών Νομού Ιωαννίνων» και η «Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ». Η ένταξη σε ένα από τα δύο cluster επιβεβαιώνεται με την απόφαση ένταξης από το αρμόδιο όργανο του cluster (Δ.Σ.) η οποία πρέπει να έχει ληφθεί πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης για ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα LEADER+.) για προσαρμογή στις ανάγκες πιστοποίησης ή δικτύωσης 

Για:  

 • Τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
 • Την αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού συμπεριλαμβανόμενων Telex, fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συστημάτων ασφάλειας εγκαταστάσεων κ.λπ.
 • Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
 • Την επέκταση και βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, του περιβάλλοντα χώρου, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού.
 • Τη βελτίωση της προσπελασιμότητας – σύνδεσης των επενδύσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με μικρές παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου πρόσβασης (πλακοστρώσεις, μικρά τεχνικά κ.λπ.), καθώς και τα λοιπά έργα βασικής υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση). Οι δαπάνες των έργων υποδομής δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 15% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης, ενώ όταν η επένδυση περιλαμβάνει ένα έργο βασικής υποδομής μόνο το κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%.
 • Την εκπόνηση μελετών και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, όπως η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, οι δαπάνες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, δαπάνες επιβλέψεων, επιμετρήσεων κ.λπ. Οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 12% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης.
 • Την αγορά ειδικού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού, όπως κατασκηνωτικού, αθλητικού, ορειβατικού, φυσιολατρικού (π.χ. εκτροφείου αρπακτικών πουλιών), ιαματικού, ορεινής ποδηλασίας, rafting, κανώ καγιάκ, καταδυτικού, ιππασίας (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των ίππων), τοξοβολίας, πλωτής περιήγησης (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ειδικών προδιαγραφών επαγγελματικού πλωτού μέσου και εξοπλισμού ασφαλούς πλοήγησης, δυναμικότητας μεταφοράς κατ΄ ελάχιστο 15 και κατά μέγιστο 30 επιβατών), καθώς και την αγορά εξοπλισμού ομάδων διάσωσης.
 • Την αγορά οχημάτων επαγγελματικής χρήσης και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που το αρμόδιο Υπουργείο ορίζει, τα οποία σχετίζονται με τη συγκεκριμένη επένδυση που εξυπηρετούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά επισκεπτών ή για εξυπηρέτηση επιχειρήσεων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μόνο σε περιπτώσεις που τεκμηριώνεται πλήρως η αναγκαιότητα του εξοπλισμού αυτού (δυσκολία προσπελασιμότητας σε αγροτουριστικό κατάλυμα, οργανωμένες περιηγήσεις σε δύσβατες περιοχές, μεταφορά ειδικού εξοπλισμού κ.λπ.) και μετά τη σύμφωνη γνώμη της Υ.Δ: Ε.Π. Κ.Π. LEADER+.
 • Τη δημιουργία χώρου προβολής τοπικών προϊόντων (εκτός γεωργικών) σε εγκαταστάσεις καταλυμάτων, χώρων εστίασης κ.λπ.
 • Το σχεδιασμό και εκτύπωση διαφημιστικών και πληροφοριακών εντύπων και αφισών, καθώς και σχετικού ηλεκτρονικού υλικού (cd κ.λπ).
 • Καταχωρήσεις σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια των τοπικών κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
 • Τη δημιουργία ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων.
 • Την εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αντίστοιχη δράση της κατηγορίας 1.2.3
 • Την αγορά εξοπλισμού αναψυχής (τηλεοράσεις, video, DVD κ.λπ.) για τις υποδομές διανυκτέρευσης καθώς και για λοιπές επενδύσεις στην περίπτωση που τεκμηριώνεται πλήρως από τη δραστηριότητά τους.

 

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: